Deze website maakt gebruik van cookies om deze beter te laten werken en uw surfervaring te optimaliseren.

Het biomechanisch functioneren van een persoon is bepalend voor het opstarten van een behandeling. De podoloog gaat een uitgebreid onderzoek uitvoeren bestaande uit verschillende facetten.
Het bekijken van de patiënt, inspecteren en palperen van de zone waarin de klacht zich bevindt. Er worden indien nodig ook testen gedaan naar spierkracht en –lengte alsook de beweeglijkheid en soepelheid van bepaalde gewrichten.

Deze testen en metingen hebben als doel afwijkingen op te sporen en zo een mogelijke verklaring voor klachten te vinden. Het zijn specifieke testen/metingen betreffende de stand, bewegingsmogelijkheden en afwijkingen van de voeten en het onderste lidmaat.

Vervolgens wordt een bewegingsanalyse uitgevoerd om dynamisch functionele afwijkingen op te sporen. De beelden worden zorgvuldig bestudeerd en geanalyseerd.

De resultaten van al deze onderzoeken worden met elkaar in verband gebracht, er wordt gezocht naar oorzaken en gevolgen van bepaalde afwijkingen en/of klachten.
Op basis hiervan kunnen verschillende behandelingsmogelijkheden opgesteld worden en wordt er in overleg met de patiënt de meest efficiënte behandeling opgestart.